Leertrajecten

Leertrajecten

Je wilt graag een volgende stap maken. Groeien naar een nieuwe rol in je organisatie. Nieuwe technologie toepassen. Je weet waar je heen wilt, maar je weet ook dat dit geen kwestie is van even een training volgen. Hoe kom je waar je moet zijn?

Waarom leertrajecten?

Bij Sigma Data Learning geloven we in leertrajecten. Trajecten met een duidelijk doel, bestaand uit díe opleidingen die jou verder helpen. Dit doen we bij een leertraject altijd in blended learning: een enorm effectieve leervorm waarin we geen volle weken in training zitten, maar training uitspreiden over een langere periode. Waarin je niet alleen in het "klaslokaal" oefent, maar tussendoor het geleerde in de praktijk brengt. Tegen nieuwe uitdagingen aanloopt. En deze weer mee terugneemt naar de training toe. En dat blijkt heel effectief te zijn. Al eens naar onze reviews gekeken?

Hoe ziet een leertraject er concreet uit?

Hoe dat er concreet uitziet? Kijk bijvoorbeeld eens naar ons basistraject Power BI. In een instructiesessie van een halve dag krijg je live van één van onze trainers een stevige introductie in Power BI. Die instructiesessie is kleinschalig - er zitten niet meer dan 10 mensen in, van diverse organisaties. Gedurende de instructiesessie krijg je niet alleen uitleg, maar werk je ook zelfstandig of in groepjes aan opdrachten binnen Power BI. Na afloop krijg je van ons opdrachten mee. Zaken om zelfstandig mee verder te oefenen, maar ook ideeën over hoe je het in jouw organisatie zou kunnen toepassen. Plus uitwerkingen, zodat je niet vastloopt. Daarnaast krijg je de opname van de instructiesessie, zodat je rustig kunt terugkijken wat er gezegd is. De extra opdrachten kosten je ongeveer één dagdeel (3 à 4 uur), maar je kunt het zo gek maken als je zelf wilt: we hebben voor de enthousiastelingen ook altijd flink wat verdiepende video's, artikelen en documentatie toegevoegd.

Terwijl je gedurende de week werkt aan de opdrachten, kom je erachter waar voor jou nog nieuwe vragen leven. En wanneer je zaken toepast in je organisatie, worden zaken echt concreet. Je krijgt nieuwe vragen en zaken waar je graag over doorpraat. Dat neem je weer  mee naar de volgende instructiesessie. En het feit dat je zelf vragen meeneemt, maakt de training voor jou nóg effectiever.

Welke leertrajecten zijn er?

We zijn momenteel hard bezig om zoveel mogelijk van onze trainingen in leertrajecten te gieten. We bieden momenteel twee trainingen aan in een volledig overkoepelend leertraject: Power BI en DAX en Analytics in Azure. Meer informatie hierover vind je op de volgende pagina's:

Kan ik ook losse trainingen volgen?

Uiteraard! Elk leertraject een overkoepelend programma dat is opgebouwd uit korte trainingen. We kiezen voor die korte trainingen, omdat we zo goed duidelijk kunnen maken wat de meerwaarde van elke training is. En omdat het een stuk makkelijker plannen is voor zowel deelnemers als trainers. Het is volledig aan jou als deelnemer om te bepalen welke onderdelen je wel of niet volgt. We adviseren je echter graag, en denken graag mee in de mogelijkheden die je hebt! Je kunt onze contactgegevens vinden op de pagina Contact.