Artikelen

Power BI Dataflows begrijpen

ETL / ELT / Power BI / Power Query ("M") / SSIS

Power BI Dataflows begrijpen

Het principe van Power BI Dataflows lijkt vrij eenvoudig: Power Query on steroids... toch? Of ligt het genuanceerder en ga je hiermee voorbij aan belangrijke extra's als het CDM, beheersbaarheid en een krachtige modulaire opzet? [...]

In de Microsoft-whitepaper "Understanding Dataflows in Power BI" geeft Amir Netz geeft de visie en opzet van Power BI Dataflows weer. Ongeacht of je nu van plan bent om alle ETL in je nieuwe architectuur  door Dataflows te vervangen (tip: doe het niet), of je bang bent dat de ETL-liefde-van-je-leven SSIS op een zijspoor dreigt te geraken door Dataflows, of denkt dat je in jouw self-service scenario Dataflows niet gaat gebruiken of nodig hebben.. Lees in elk geval de whitepaper!

Je kunt 'm hier downloaden.

Als je daarnaast benieuwd bent naar de modulaire opzet van Power BI Dataflows dan heeft Matthew Roche (BIPolar) een hele leuke en verduidelijkende analogie geschreven. Het gaat hier overigrens niet alleen over de modulaire opzet van Dataflows, maar over het data verrijken en hergebruiken in bredere zin. Erg de moeite waard om te lezen!