Artikelen

SQL Server op Linux - en waarom het ertoe doet

SQL Server

SQL Server op Linux - en waarom het ertoe doet

SQL Server 2017 is inmiddels al een tijdje op de markt, en zoals je wellicht al weet was één van de grote features de beschikbaarheid op Linux. Deze week kwam ik een bijzonder interessant artikel tegen van Ovum, waarin nog eens werd uitgelicht waarom dit zo interessant is:

Beneath the headlines, the fact that with the new release, the code bases of SQL Server and its cloud counterparts (Azure SQL Database and Azure SQL Data Warehouse) have merged means that new features and refreshes of SQL Server will occur at a much faster pace in the future.

Kortom: het heeft niet alleen met nieuwe platforms te maken (uiteraard, dat ook - de horde om SQL Server in te zetten is kleiner geworden omdat berdrijven er geen Windows Server voor nodig hebben), maar ook alles met het gelijktrekken van de codebase voor de on-prem en cloud oplossingen (SQL Server en SQL Database).

Het gehele artikel - dat ook handige tips bevat over waarop je te richten als bedrijf in je migratie naar SQL Server 2017 - is hier te vinden.

Comment (1)

  1. […] SQL Server is sinds versie 2017 niet meer voorbehouden aan standaard Windows-installaties: ook op Linux-omgevingen en Mac OS kun je SQL Server draaien – en de standaardwijze is om dit binnen een Docker container te doen. […]

Comments are closed.